VACATURE | Financieel administratief medewerker

Voor het Indisch Herinneringscentrum/Museum Sophiahof zijn wij op zoek naar een enthousiaste en ervaren:

Financieel administratief medewerker 

(0,5 fte, 4 dagen per week)

In juni 2019 opent Museum Sophiahof zijn deuren aan de Sophialaan 10 in Den Haag. Museum Sophiahof wordt de plek waar kennis, expertise en erfgoed van Nederlands-Indië en de migratiegeschiedenis en cultuur van de gemeenschappen met roots in Indië en Indonesië te ontdekken en te ervaren zijn: Van de geschiedenis van de voormalige kolonie tot aan de betekenis van kolonisatie, oorlog en migratie in het Nederland van nu.

Museum Sophiahof herbergt de Indische en Molukse organisaties die deel uitmaken van de Collectieve Erkenning, onder wie Het Indisch Herinneringscentrum, Moluks Historisch Museum, Stichting Pelita, Nationale Herdenking 15 Augustus 1945 en het Indisch Platform.

Het Indisch Herinneringscentrum (IHC) is gevestigd in Den Haag. Het IHC is het vierde nationale Herinneringscentrum van de Tweede Wereldoorlog in Nederland, naast Kamp Westerbork, Kamp Vught en Kamp Amersfoort. We hebben tot taak de herinnering aan de gebeurtenissen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië en de gevolgen daarvan levend te houden. In Den Haag geven wij met een klein team mede invulling aan de centrale herinnerings- en ontmoetingsplek voor de Indische en Molukse gemeenschap.

Taken

Als financieel administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor de administratieve processen m.b.t de (uitbestede) financiële administratie. Je controleert de dagelijkse verwerking van financiële gegevens, waaronder die van het kassasysteem. Daarnaast werk je mee met het opstellen van subsidieaanvragen voor nieuwe projecten en voert de projectadministratie van de gesubsidieerde projecten, waaronder het bijhouden van de projectrealisatie, de rapportage en de uiteindelijke vaststelling ervan.

Profiel

Je bent bekend met het voeren van een projectenadministratie. Je bent financieel en administratief goed onderlegd en bent goed ingevoerd in de administratieve processen rondom subsidies (van aanvraag tot vaststelling).

Je werkt gestructureerd en nauwkeurig en behoudt ook in tijden van drukte het overzicht. Daarnaast ben je proactief en in staat zelfstandig te werken.

Je hebt een HBO werk en denkniveau. Aantoonbare werkervaring (minimaal 3 jaar) in een relevante professionele maatschappelijke organisatie of culturele instelling strekt tot aanbeveling. Je kunt goed overweg met Excel en bent vertrouwd met financiële automatiseringspakketten. Kennis van Accountview is een pré.

Woon je in de omgeving van Den Haag? Dan bieden wij:

Een boeiende werkomgeving van een nieuw opgericht museum op een prachtige locatie en een enthousiast team van verschillende organisaties.

Arbeidsvoorwaarden

Het Indisch Herinneringscentrum volgt de CAO Sociaal Werk. Het betreft een functie in schaal 7.

Informatie?

Ben je geïnteresseerd, maar heb je nog vragen? Bel dan met: 070-2002500 (vragen naar mevr. van Genugten).

Sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 6 en 13 juni a.s.

Reageren?

Wij ontvangen je brief met curriculum vitae graag per mail uiterlijk op 31 mei 2019 via: info@indischherinneringscentrum.nl ter attentie van Mw. Y. van Genugten o.v.v. Sollicitatie FAM


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld