Tweede Wereldoorlog Tijdmachine bijna klaar

Binnenkort kunnen jongeren terug naar de tijd van Nederlands-Indië met de Tweede Wereldoorlog Tijdmachine. Deze is onderdeel van een educatief project van het Indisch Herinneringscentrum en Upact.

De Tijdmachine bestaat uit een installatie ter grootte van een fotohokje en een bijbehorende online applicatie. Jongeren maken een twee minuten durende tijdreis en volgen daarbij één van de betrokkenen van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië. De jongeren leren ook wat de gevolgen van de oorlog zijn voor de samenleving van vandaag de dag. Ze worden nadrukkelijk opgeroepen om een steentje bij te dragen en zelf actie te ondernemen voor vrede. Online kunnen ze meer informatie vinden over de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië en de gevolgen daarvan in de huidige tijd.

Op 5 mei staat de Tijdmachine op het Bevrijdingsfestival in Utrecht. Daarna reist de machine naar de Tong Tong Fair in Den Haag, waar hij van 22 mei t/m 2 juni te bezoeken is in de stand (standnummer 1212) van het Indisch Herinneringscentrum. Meer weten over de Tijdmachine? Kijk hier.