TIP | Steun de realisatie van het fotoboek Kopi Susu

TIP | Steun de realisatie van het fotoboek Kopi Susu

Maar liefst 85 donateurs gingen je al voor. Zij steunen de realisatie van het fotoboek Kopi Susu van fotograaf Rosa Verhoeve. In Kopi Susu zoekt zij de dynamiek op tussen geschiedenis, fictie, familieverhalen en eigen ervaringen. Voor velen herkenbaar. Er is inmiddels 78 % van het doelbedrag opgehaald. Help jij mee naar de eindsprint van 100%? 

Steun het project hier!


Het boek zal gepresenteerd worden tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling. De tentoonstelling Kopi Susu, die tot stand komt i.s.m. het Indisch Herinneringscentrum, zal van 19 nov. 2017 t/m 11 feb. 2018 te zien zijn in Museum Bronbeek.

“Met Kopi Susu  -koffie met melk- heb ik het heimwee-Indië van mijn ouders willen openbreken. Door Aziatisch en Europees, fictie en geschiedenis, overgeleverde familieverhalen en eigen ervaringen met elkaar te vermengen, verwijst Kopi Susu niet naar een onveranderlijk verleden, maar is het een tijdloze, imaginaire ruimte geworden.

Zo heb ik mijn bestaan als kind van twee werelden opnieuw vormgegeven in een poëtische beeldtaal, die meer wil uitdrukken dan een persoonlijke geschiedenis. Inmiddels leven er zo’n 1,2 miljoen Indo’s in Nederland, waarvan met name de 2e en 3e generaties zich zouden kunnen herkennen in de thematiek van Kopi Susu.”

Fotograaf Rosa Verhoeve