NIEUW: Indisch Herinneringscentrum lanceert online museumtour

Het Indisch Herinneringscentrum brengt zijn nationale overzichtstentoonstelling ‘Het Verhaal van Indië’ bij de mensen thuis met de digitale museumtour op www.hetverhaalvanindie.com/digitale-tour.

Deze brengt 350 jaar koloniale geschiedenis in beeld, met de nadruk op hetgeen er tijdens en na de Tweede Wereldoorlog is gebeurd in voormalig Nederlands-Indië. De bezoeker heeft het gevoel alsof hij zelf door het museum loopt en kan met muisklikken door de ruimten navigeren. Ook is het mogelijk om aanvullende tekstuele, audiovisuele of auditieve informatie op te roepen via iconen. In het gastenboek (in ruimte 6) kunnen bezoekers laten weten wat zij onder ‘Indisch’ verstaan, een herinnering of anekdote delen of een reactie op de tour geven.

Nederlandse én Engelse versie

De online museumtour ‘Het Verhaal van Indië’ is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels. De tour is uitermate geschikt voor educatieve doeleinden en voor belangstellenden die niet in staat zijn om een bezoek te brengen aan de vaste presentatie op landgoed Bronbeek. Een belangrijke doelgroep is de Indische gemeenschap in Australië, Canada en Amerika.

Naar de Nederlandse digitale tour>
Naar de Engelse digitale tour>

Belangrijke middelen

De digitale tour is een van de middelen waarmee het Indisch Herinneringscentrum de geschiedenis van de Indische Nederlanders onder de aandacht brengt. Wat zij hebben meegemaakt in voormalig Nederlands-Indië tijdens WOII en de periode daarna mag niet worden vergeten. Andere belangrijke middelen om deze geschiedenis te belichten zijn de overzichtstentoonstelling ‘Het Verhaal van Indië’, het webportaal ‘Indië in Oorlog’ en het educatieve stripboek ‘De Terugkeer’. Op eigen wijze vertellen deze het verhaal van de Indische gemeenschap. Ze vormen de basis voor steeds nieuwe producten, publieks- en educatieve activiteiten die het Indisch Herinneringscentrum zo veel mogelijk met anderen ontwikkelt.

Museumtours

Voor de realisatie van de digitale museumtour heeft het Indisch Herinneringscentrum gebruikgemaakt van de applicatie Museumtours; een product dat het mogelijk maakt om thuis, of waar dan ook, via een PC met internetaansluiting een museum te bezoeken en vrijelijk door een presentatie of tentoonstelling te navigeren.