INDIË-LEZING | 'En toen stond ik er alleen voor' (VOLGEBOEKT)

DE INDIELEZING IS VOLGEBOEKT. AANMELDEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK. 

Op zaterdag 11 maart 2017 vindt in de Openbare Bibliotheek Amsterdam de zesde Indië-lezing plaats! Thema dit jaar is ‘En toen stond ik er alleen voor’. 

Deze middag staat in het teken van de vrouwen die binnen en buiten de kampen verbleven tijdens de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Hoogleraar van het Indisch Herinneringscentrum Remco Raben verduidelijkt hun positie, de specifieke verhalen van de Buitenkampers worden belicht in gesprekken met presentator Youetta de Jager. Ook worden er fragmenten getoond uit de documentaire Buitenkampers, Boekan main - boekan main! Deze film vertelt het verhaal van de Indische Nederlanders die tijdens de Japanse bezetting buiten de kampen bleven (regie: Hetty Naaijkens-Retel Helmrich, producent: Holland Harbour).
Singersongwriter Robin Block zal op bijzondere wijze een bijdrage leveren aan dit programma. Het Vrouwenkoor Malle Babbe o.l.v. dirigent Leny van Schaik sluit deze middag af.

De Indië-lezing is een initiatief van Stichting 4/5 mei Comité Amsterdam Zuidoost en wordt georganiseerd in samenwerking met het Indisch Herinneringscentrum en Stichting Gastdocenten WOII, werkgroep Zuidoost-Azië. De lezing wordt  gefaciliteerd door de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

 

 

 

 

Datum: zaterdag 11 maart 2017 
Tijd: 14.00-17.00 uur 
Locatie: OBA Theater, Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam)

Toegang is gratis, maar reserveren is wel verplicht!