Geef om voormalige landgenoten in Indonesië en kom naar de Benefietmiddag Help HALIN helpen

zondag 10 juni 2012
13.00 – 16.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur)
op Landgoed Bronbeek 
Kumpulan, Velperweg 147, Arnhem

Armoedig bestaan

Bijna 1.000 Indo's leiden een armoedig bestaan in Indonesië. Deze groep voormalige Nederlandse staatsburgers (warga negara) bleven, vaak tegen wil en dank, na de Indonesische onafhankelijkheid achter in de archipel. Ze kunnen amper in hun levensonderhoud voorzien. Naarmate ze ouder worden, stijgen ook de kosten voor medische hulp. Stichting HALIN helpt hen met een kleine, maandelijkse bijdrage.

De Indische singer-songwriter Wouter Muller en  Johnny Rahaket trekken zich het lot van deze groep Indo’s aan en zijn een reeks benefietconcerten Help HALIN helpen gestart. Ze zochten de samenwerking met het Indisch Herinneringscentrum en Stichting Indisch Erfgoed met als resultaat de benefietmiddag op zondag 10 juni in Arnhem.

Gevarieerd programma

Geniet 10 juni van de wervelende optredens (met nummers die speciaal voor de campagne Help HALIN helpen zijn geschreven) van Wouter Muller en het Colourful City Koor o.l.v. Johnny Rahaket, luister naar de verhalen van Wouter, Johnny en HALIN tijdens het podiumgesprek, bekijk de opnames van Wieteke van Dort die sprak met warga negara’s in Jakarta, verdiep u in deze groep Indo’s in Indonesië tijdens de lezing door Vilan van de Loo. Wim Manuhutu leidt u door het programma.

De entree (incl. koffie en spekkoek bij ontvangst) bedraagt € 10,00 (contant en bij voorkeur gepast betalen, pinnen niet mogelijk)
De opbrengst van de middag gaat naar de vergeten groep voormalige landgenoten in Indonesië.

Links

Campagne Help HALIN helpen (youtube-filmpje met o.a. het Colourful City Koor)

Wouter Muller

Colourful City Koor

HALIN