5 MEI IN HET LAND | De Wereld Express op Bevrijdingsfestival Drenthe

De Wereld Express rijdt op 5 mei speciaal naar Bevrijdingsfestival Drenthe in Assen. Daar is de Wereld Express onderdeel van de nieuwste blikvanger van het festival: 'de wasstraat', bedoeld om de festivalbezoeker op 5 mei werkelijk bewust te laten zijn van de fundamenten van onze rechtsstaat. Op het Bevrijdingsfestival Drenthe vind je verder allerlei activiteiten, cultuur, kunst en natuurlijk muziek. Kom ook!

'De wasstraat', blikvanger van Bevrijdingsfestival Drenthe
De Wereld Express is dit jaar onderdeel van 'de wasstraat', het nieuwste icoon van Bevrijdingsfestival Drenthe dat borg staat voor de essentie van het bevrijdingsfestival. Bevrijdingsdag vieren is meer dan zeggen en doen wat je wilt in opperste vrijheid. Bevrijdingsdag is de feestdag van onze rechtsstaat. ‘De wasstraat’ is bedoeld om de festivalbezoeker op 5 mei werkelijk bewust te laten zijn van de fundamenten van onze rechtsstaat. Het leven in vrijheid komt niet uit de lucht vallen. 

De Wereld Express
De Wereld Express is een 12 meter lange trailer, die door Nederland reist, op weg naar jongeren, die een spannende tentoonstelling willen bezoeken in hun eigen omgeving. De presentatie gaat over grote thema’s, zoals herdenken, anders zijn, vooroordelen en wonen in een ander land. Gaandeweg ontdekken de bezoekers dat de tentoonstelling vooral over henzelf gaat. De Wereld Express is leuk en leerzaam voor jongeren van 9 t/m 14 jaar, maar is ook interessant voor individuele bezoekers. In de Wereld Express leren bezoekers wat vooroordelen zijn en hoe ze ontstaan. Ze kijken letterlijk naar zichzelf via de ogen van de ander. Ze stellen zichzelf diverse vragen zoals waar ben ik thuis? Hebben mensen een vaderland nodig? Welke gewoonten heb ik? Wat is vreemd? Wat betekenen "herdenken en herinneren" voor mij? En hoe kan ik in mijn eigen leefwereld conflicten op een vreedzame manier oplossen? Al deze vragen worden gesteld via verrassende en leuke werkvormen.

Voor meer informatie over bevrijdingsfestival Drenthe klik hier.

   

(c) Foto's Bevrijdingsfestival Drenthe 2016

De Wereld Express. Fotograaf: Janita Sassen