12
april
2023

Vriendendag - Prinses van Atjeh

Op 12 april verwelkomen wij u graag weer voor onze jaarlijkse Vriendendag! Een dag speciaal voor Vrienden van het IHC, maar introducés zijn uiteraard welkom. Bezoek meteen de tentoonstelling ONS LAND - Dekolonisatie, generaties en verhalen! 

 

cut nyak dhien

 

Op 12 april 2023 gaan we in op een verhaal over een oorlog. De Prinses van Atjeh is een theatervoorstelling van theatergroep Ausdauer. Met De Prinses van Atjeh wil Ausdauer zonder de bril van de voormalige kolonisator naar het eigen verleden kijken. Van de bloedigste oorlog uit de koloniale geschiedenis van Nederland, de ruim veertig jaar durende Atjehoorlog, tot de tsunami in 2004. Deze grote gebeurtenissen in de Atjehse geschiedenis worden geïnterpreteerd door de ogen van de Atjehse vrijheidsstrijdster en Indonesische heldin Cut Nyak Dhien. Aan het einde van het programma is er een Q&A sessie met de makers van deze voorstelling. We sluiten af met een ontmoeting en borrel. Hopelijk zien wij u op 12 april!

 

Het programma:

  • 15.00 – 15.30 Inloop met koffie en thee
  • 15.30 – 15.40 Opening en welkomstwoord  door Yvonne van Genugten
  • 15.40 – 17.00 Voorstelling De Prinses van Atjeh
  • 17.00 – 17.20 Q&A met de makers
  • 17.30 – 18.30 Nazit in de foyer


Voor Vrienden is het programma gratis toegankelijk, voor introducés vragen we een bijdrage van € 10.

Reserveer hier uw kaarten!

 

Over de Vriendendag

Vriendendag is een jaarlijks programma dat Het Indisch Herinneringscentrum organiseert voor de vrienden van het IHC, niet alleen als blijk van waardering voor de steun maar ook om elkaar te ontmoeten. Elk jaar maakt het IHC deze middag speciaal met diverse onderwerpen wat dicht bij de actualiteiten staan. In 2022 zijn we verrijkt met een theatervoorstelling over Max Havelaar gespeeld door Joop Keesmaat van theatergroep het Portret Spreekt.