26
juni
2022

Riboet Verhalenkunst 10 Jaar - 'Café Riboet: Ik blijf vertellen’

Het is tijd voor een feestje! Riboet Verhalenkunst bestaat dit jaar tien jaar en werkt bijna vanaf het begin samen met het Indisch Herinneringscentrum. Dit leverde al vele mooie projecten op, waaronder het regelmatig terugkerende podiumprogramma ‘Café Riboet’ waarin live interactie met het publiek en persoonlijke verhalen centraal staan. Op zondag 26 juni vieren we deze samenwerking met een jubileumeditie van Café Riboet. Met muziek, literatuur, theater, lekkere hapjes en natuurlijk: de mooiste verhalen!

Jubileumeditie

In deze Jubileumeditie van Café Riboet laten ze zien hoe kunst en maatschappij met elkaar kunt verweven. Hoe je, ondanks de soms moeilijke omstandigheden, je verhaal moet blijven vertellen. Net zoals wat te zien is bij de tentoonstelling Ons Land, samengesteld door het Indisch Herinneringscentrum en Het Moluks Historisch Museum tentoongesteld in Museum Sophiahof. Kunst en verhalen als essentiële onderdelen van de maatschappij, als belangrijk tegenwicht tegen polarisatie en individualisering.

Voor deze Jubileumeditie kiest Riboet voor Yvonne Keuls, die dit jaar maar liefst 90 jaar geworden. Ook wel de Grande Dame van sociaal bewogen literatuur en toneelstukken genoemd. Veelvuldig bekroond en gelauwerd en nog altijd zeer actief en vitaal, ze gaat gewoon door met schrijven en optreden “omdat ik niet anders kan”. Haar boek ‘Mevrouw mijn moeder’ staat dit jaar centraal tijdens de leesbevorderingsactie Nederland Leest. Het programma wordt omlijst door muziek van Riboet Vehalenkunst en ook een voordracht van de spoken-word artiest, Tyler Koudijzer. 

Programma

15:00 uur - Start programma

Locatie: Museum Sophiahof, Sophialaan 10 Den Haag

Kosten: €15,-

Bestel direct kaarten

CR10

Het collectief Riboet Verhalenkunst bestaat uit Martijn Grootendorst, Wendy Ripassa en Elsbeth Vernout. Middels persoonlijke verhalen hebben ze erfgoedinstellingen en publiek op vele manieren met elkaar in contact. Ze werken niet alleen samen met het Indisch Herinneringscentrum, maar ook met musea als het Amsterdam Museum, Het Scheepvaartmuseum en het Joods Museum. En samen met de vele partners, kunstenaars en andere bevlogen creatievelingen ontwikkelden ze podiumprogramma Café Riboet, dat inmiddels niet meer weg te denken is. Vele artiesten en andere markante persoonlijkheden zijn al te gast geweest tijdens Café Riboet, zoals actrice Esther Scheldwacht, oud-politicus Bernard Bot, de jazzformatie Boi Akih, zanger Sjors van der Panne, zangeres Frederique Spigt, dichteres Ellen Deckwitz en vele anderen. 

Ze sloegen zich dapper door de vele restricties van de coronatijd. En komen nu weer boven water met een Jubileumeditie ‘Café Riboet: Ik blijf vertellen’.