5
september
2020

Opening tijdelijke tentoonstellingen

IJs en Corona dienende zullen in september 2020 twee tijdelijke tentoonstellingen worden geopend in Museum Sophiahof: De Depok gemeenschap. Een bijzondere groep binnen de Indische gemeenschap en Heritage in transition.

De Depok gemeenschap. Een bijzondere groep binnen de Indische gemeenschap

Depok gemeenschap

Peggy Vermunt-Loen in de tentoonstelling Depok. De droom van Chastelein. Fotograaf Geert Snoeijer

De tentoonstelling 'Depok. De droom van Chastelein' was eerder te zien in het Westfries Museum in Hoorn. In samenwerking met gast-curator dr. Nonja Peters (Migratiestudies Curtin University, Western Australia) is deze tentoonstelling aangepast. Centraal staat nu het thema burgerschap en de kwetsbare maatschappelijke positie van leden van de Depokgemeenschap na 1942. Aan de hand van o.a. persoonlijke verhalen en portretten van fotograaf Geert Snoeijer wordt hun verhaal verteld tot op heden in zowel Nederland als Indonesië.

Heritage in Transition

Heritage in transition

‘Maya’ in de tentoonstelling Heritage in transition. Fotograaf Isabelle Boon

In 2017 zijn de prachtige foto’s van Isabelle Boon geëxposeerd in het Volkenkundig Museum in Leiden. In de tentoonstelling Heritage in Transition laat de fotograaf zien hoe de herbestemming van koloniaal erfgoed in Jakarta en Semarang een sociale verschuiving in gang zet. Isabelle zal voor deze expositie een vernieuwde verhaallijn ontwikkelen en daarnaast een educatief project speciaal voor groep 7 en 8 van de basisschool.

Meer informatie over deze tijdelijke tentoonstellingen publiceren wij zo snel mogelijk via onze website en andere kanalen.