14
augustus
2022

Op de Indische tour | UITVERKOCHT

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, keert ons programma 'Op de Indische Tour' terug! Onder begeleiding van twee enthousiaste gidsen fietsen wij door Den Haag en ontdekken we de verhalen van de Indische Hoofdstad, Den Haag.

Op de Indische Tour

Een bijzonder narratief achter een paar historische panden, de multiculturele samenleving van de stad, de frisse wind van de kust, de politieke maar zeker ook de muzikale: verhalen van Den Haag zijn best bijzonder. Laten we er deze zomer lekker op uit gaan! Kom naar de mooiste stad achter de duinen, Den Haag, ook wel bekend als de Indische Hoofdstad. Deze stad heeft een nauwe band met de geschiedenis van het voormalig Nederlands-Indië, het kolonialisme en de gevolgen daarvan. Onder begeleiding van twee Haagse politiemannen fietsen we door de stad naar de bekende en minder bekende plekken in Den Haag en ontdekken wij samen de bijzondere en persoonlijke verhalen achter elke plek.

Van het Ministerie van Koloniën, tot het ontstaan van Nederbeat hebben allemaal te maken met het Indische verleden. Op zondag, 14 augustus en zondag, 24 september gaan we touren door Den Haag. We gaan beginnen en eindigen bij Museum Sophiahof. De route van de fietstour zal ongeveer 12 km zijn, dwars door de stad.

Wat u nodig heeft is alleen uw eigen fiets en de moed om lekker gezond en actief te zijn 😊. Mocht u niet in Den Haag wonen, dan kunt u een OV-fiets op het centraal station huren of een eigen fiets meenemen in de trein (op eigen kosten). Een Indische Tour is natuurlijk niet compleet zonder Indische hapjes! Tijdens onze tour stoppen we ook bij één van de beroemde toko’s van Den Haag.

Wees er snel bij want er zijn maar 10 plekken per tour beschikbaar!

Programma

14.00 uur – verzamelen bij het kleine Indisch Monument bij Museum Sophiahof en introductie
14.15 uur – start tour
15.15 – 15.45 uur – Pauzeren bij toko De Javaan
16.00 – 16.30 uur – terug naar Museum Sophiahof

Wanneer: zondag 14 augustus of zondag 24 september

Kosten: €12,50 (inclusief consumptie)

Reserveer direct uw plek

 

Op de Indische Tour

Over de tour guides

Roy Hambrook

Roy is geboren en getogen in Den Haag en werkt al ruim 25 jaar bij de politie, in de eenheid Den Haag. In zijn vrije tijd speelt hij padel, gaat hij graag op reis met de camper en heeft hij een vinyl verzameldwang.

Hij onderging zijn eerste fietstour dwars door Bangkok, Thailand. Sindsdien slaat hij geen stad meer over zonder daar met de fiets doorheen te rijden.

Op zoek naar de bijzondere verhalen, de plekken waar alleen de lokalen komen. En natuurlijk, waar de lekkerste hapjes te vinden zijn! Waarom dus niet door zijn eigen stad?

 

Rob van der Schoor

Rob had zijn eerste fietstour in Den Haag, maar dat was geen Indische! Die waren er namelijk niet. Ook voor Rob is Den Haag de stad waar hij geboren en getogen is. Hij werkt nu ook al 25 jaar bij de politie. Daar kennen Roy en Rob elkaar van. Hoewel hij niet meer in Den Haag woont, blijft deze stad, die voor altijd verbonden aan Nederlands Indië en het koloniaal verleden van Nederland is, speciaal voor hem.

Rob is verzot op zijn kinderen, koken, portretten schilderen, verhalen schrijven, deelnemen aan yoga en hij geeft daarnaast ook yogalessen.