7
september
2022

ONS LAND - de talkshow | Op Tong Tong Fair

In een talkshow vanuit het perspectief van de jonge generatie gaan we praten over de zoektocht naar eigen familiegeschiedenis, die niet alleen door het bezoeken van een tentoonstelling zoals ONS LAND mogelijk te beantwoorden is maar ook door eigen onderzoek. In 2024 wordt dit pad toegankelijker en gangbaarder gemaakt door de lancering van een online platform Indisch Erfgoed Digitaal waar men (familie) geschiedenis op kan zoeken in combinatie met historische context.  

Onder leiding van moderator Feba Sukmana gaan we in gesprek met een paar enthousiaste gasten die zich bezig houden met hun eigen familiegeschiedenis en de doorwerking van het koloniale verleden. Hoe begin je zo’n onderzoek en wat doe je nadat je veel weet over het verleden van je familie? Hoe verhoud jij je tot het koloniale verleden van je familie? Hoe ga je ermee om en hoe ga je dan verder?  

Dit programma wordt samengesteld door het Indisch Herinneringscentrum en het Moluks Historisch Museum (MHM) in samenwerking met Tong Tong Fair, Bureau Metamorfoze en Netwerk Oorlogsbronnen.  

Programma

Wanneer: Woensdag 7 september om 16:00 

Locatie: Tong Tong Fair, Malieveld Den Haag

Kosten: gratis, maar u moet wel toegang hebben tot de Tong Tong Fair