2
december
2021

Indische Salon: 'onze' voorvaders van het KNIL

Veel Indische Nederlanders voelen zich verbonden met het KNIL via een voorvader. Foto's tonen een trotse man in uniform. Maar de maatschappelijke discussie over 'militair in de Oost' is vooral negatief. Wat was het KNIL eigenlijk en hoe komen we daar meer van te weten?

Indische Salon

In deze webinar beginnen we met een lezing over generaal Frits van Daalen (1863-1930), de belangrijkste Indische KNIL-man van zijn tijd. Hij was enige tijd zelfs legercommandant. Vilan van de Loo vertelt over zijn leven en loopbaan, met prachtige beelden. Vervolgens legt Maarten Fornerod van de Indische Genealogische Vereniging (IGV) in zijn presentatie 'Een duik in de archieven: waar vind ik wat?' uit hoe we meer kunnen vinden over een militaire voorvader.

Programma

Indische Salon

Indische Salons zijn bijeenkomsten door het hele land gekoppeld aan een Indisch thema dat aansluit bij de kerntaken - en doelstellingen van het IHC. Een Indische Salon is een samenwerking tussen het IHC en een (Indische) organisatie of particulier. Het IHC ondersteunt inhoudelijk en met de productie.

v
Samenwerkingspartner vfonds ondersteunt de programmering van het Indisch Herinneringscentrum