13
maart
2021

Indisch Boekencafé (online)

Ter gelegenheid van de online Boekenweek (6-14 maart) organiseren wij een driedelig Indisch Boekencafé. Het thema van de Boekenweek luidt Tweestrijd: een thema dat onlosmakelijk is verbonden met de Indische literatuur, fictie en non-fictie. Een tweestrijd tussen toen en nu, tussen hier en daar, tussen Nederland, Indië en Indonesië.

Indisch boekencafé

In onze gesloten wereld van lockdown en sociale afstand bieden boeken ons meer dan ooit een blik op de buitenwereld. En de Indische literatuur bloeit als altijd.

In het Indische Boekencafé gaan we het thema tweestrijd verder onderzoeken, waarbij we verschillende schrijvers uitnodigen om over hun (pas verschenen) boek in gesprek te gaan met een recensent én het publiek. Hoe is de auteur tot het schrijven van het boek gekomen? Hoe vindt het thema tweestrijd zijn weerklank in het boek? En hoe kijkt de schrijver tegen Indië en Indonesië aan? Als publiek krijgt u de gelegenheid vragen te stellen tijdens een Q&A.

Met onder andere Lara Nuberg en Lala Bohang met hun autobiografische In haar voetsporen; het concubinaat in Java in de negentiende eeuw in Dido Michielsens historische roman Lichter dan ik; en Jan Brokken met zijn pas verschenen de Tuinen van Buitenzorg over zijn zoektocht naar het Indië van zijn moeder in Buitenzorg en Makassar.

Programma

Indisch Boekencafé: Dido Michielsen

 

Indisch Boekencafé: Lara Nuberg en Lala Bohang

 

Indisch Boekencafé: Jan Brokken

Hoe kunt u deelnemen aan ons boekencafé?

De Indische Boekencafés vinden plaats via het programma Zoom. Het aanmaken van een account via Zoom is niet verplicht. Kijkt u vanaf uw computer? Klik op de Zoom URL op uw ticket. U krijgt dan het volgende scherm te zien. Klik op "Join from your browser" om deel te nemen aan het boekencafé. U hoeft Zoom dus niet te downloaden! Kijkt u vanaf uw tablet, iPad of iPhone? Dan dient u de Zoom app te installeren om deel te nemen.

zoom uitleg

 

Zodra u uw kaartje bestelt voor de gewenste datum, ontvangt u een betaalbewijs en bevestiging. In de bevestiging staat een URL naar het programma Zoom. Op de datum en tijdstip van het boekencafé kunt u de link aanklikken. U wordt dan automatisch naar ons Boekencafé verwezen!

Uw microfoon wordt automatisch gedempt. Wij kunnen u dus niet horen. U bent niet verplicht uw camera aan te zetten, maar het is voor onze sprekers natuurlijk wel leuk om u te zien!

Stel live uw vragen

In Zoom bestaat er een mogelijkheid om via de chat vragen te stellen. Heeft u een vraag aan de auteur? Typ de vraag dan in de chatbox. Onze moderator zorgt ervoor dat uw vraag bij de sprekers terecht komt.

indisch boekencafé