10
december
2021

Indië Next - UITGESTELD

2022: een jaar vol Indië! Tentoonstellingen, literatuur, film, kunst en natuurlijk het dekolonisatie onderzoek. Wat speelt er, en vooral, waarom speelt het? Kom erachter tijdens Indië Next op 10 december in Museum Sophiahof. Reserveer direct jouw plek, of bekijk de gratis livestream.

BELANGRIJK: Indië Next is wegens de laatste coronamaatregelen uitgesteld tot begin 2022. Heeft u kaarten gekocht? Dan is er reeds persoonlijk contact met u opgenomen i.v.m. restitutie. Wij hopen snel met een nieuwe datum te komen.

Indië Next

Als we kijken naar de afgelopen twee jaar kunnen we concluderen dat Indië hot topic is. Er verschenen films, grote theaterproducties, boeken en er waren talloze projecten, zoals bijvoorbeeld Huizen van Aankomst. De geschiedenis van Nederlands-Indië leeft. Zo staan er voor 2022 ook mooie initiatieven op de planning. Tijdens Indië Next zoomen we in op de projecten van komend jaar, maar vooral ook op de rol die zij spelen in huidige samenleving. Daarnaast is er genoeg ruimte voor interactie met het publiek, ook voor de mensen thuis. Nieuwsgierig geworden? Wees er dan bij op vrijdag 10 december!

Programma

Indië Next sprekers

Locatie: Museum Sophiahof (en online via livestream)

Wanneer: 10 december 2021, 14:00 uur – 17.30 uur

14:00 - Inloop

14.30 - Start programma door Marischka Verbeek en spokenword door Jasper Albinus

14.45 - Het dekolonisatie onderzoek Met Maarten Hidskes en Remco Raben

15:30 - Theater & Literatuur Danny van Zuijlen over de succesvoorstelling 'Op Klompen door de Dessa' en Lara Nuberg over haar nieuwste roman 'Gado Gado'.

Pauze

16:20 - Lied door Francesca Pichel

16:30 - Musea & Erfgoed Wim Manuhutu en Nancy Jouwe vertellen over de nieuwe tentoonstelling 'Ons Land' en erfgoedplatform Maluku Papua.

17.00 - Film & Nieuwe media ‘3de generatie’ en oprichters platform Indisch Zwijgen, Sven peetoom en Juliëtte Dominicus over documentaire en jonge kunstenaars

17.30 - Napraten en borrel

Reserveer direct uw plek

Of bekijk de livestream via onze website.

Indië Next

Wat is Indië Next

Indië Next is een programma van Het Indisch Herinneringscentrum gericht op het relevant maken van de Indische geschiedenis voor generaties van nu. Welke vorm neemt de geschiedenis aan in de huidige en toekomstige maatschappij? Het programma stond voorheen bekend als de ‘Gebaarlezing’ en wordt iedere 2 jaar georganiseerd. Met Indië Next geven wij podium aan de diversiteit aan stemmen als het gaat om de herinneringen aan Nederlands-Indië. In 2019 sprak de Indonesische schrijver Iksaka Banu bijvoorbeeld over de verschillen (en overeenkomsten) in koloniale representaties in Nederland en Indonesië.

Coronamaatregelen

Het IHC houdt zich aan de laatste coronamaatregelen van de overheid. Bij de ingang wordt uw QR code gescand. Er zijn beperkte plekken beschikbaar voor de live voorstelling. Mocht het evenement onverhoopt niet door mogen gaan, nemen wij persoonlijk contact met u op over restitutie.