18
juni
2023

Fietstour: Op de Indische tour! | Uitverkocht

Fiets met ons mee langs de Archipelbuurt, het Indische monument en nog veel meer bekende en onbekende plekken die meer betekenis geven aan ons koloniale verleden en de sporen daarvan in het heden. 'Op de Indische Tour' is terug! Dit jaar organiseert het IHC de fietstour weer samen met drie geweldige gidsen. Naast de middagtours, fietsen we dit jaar ook twee keer door Den Haag by night - bekijk onze agenda voor alle fietstours.

Indische fietstour den haag

Bijzondere verhalen achter historische panden, de multiculturele samenleving  de frisse wind aan de kust, de politieke maar zeker ook de muzikale: verhalen van Den Haag zijn best bijzonder. Laten we er daarom deze lente en zomer lekker op uit gaan! Kom naar de mooiste stad achter de duinen, Den Haag, ook wel bekend als de weduwe van Indië. De stad heeft een nauwe band met de geschiedenis van het voormalig Nederlands-Indië, het kolonialisme en de gevolgen daarvan. Onder begeleiding van onze gidsen fietsen we door de stad naar de bekende en minder bekende plekken in Den Haag en ontdekken wij samen de bijzondere en persoonlijke verhalen achter elke plek.

We beginnen en eindigen bij het Indisch Herinneringscentrum in Museum Sophiahof. De route van de fietstour is ongeveer 12 km, dwars door de stad. Wees niet bang, want er worden genoeg pauzes ingelast.

Het enige wat je nodig hebt is een fiets en de moed om lekker gezond en actief te zijn. Mocht je niet in Den Haag wonen, dan kun je een OV-fiets op het station huren of een eigen fiets meenemen in de trein (op eigen kosten). Een Indische Tour is natuurlijk niet compleet zonder Indische hapjes! Tijdens de tour stoppen we daarom bij één van de beroemde toko’s van Den Haag. Wees er dus snel bij, want we hebben maar een aantal plekken per keer beschikbaar.

Programma

13.00 – 13.15 verzamelen bij het kleine Indisch Monument bij het Indisch Herinneringscentrum
13.15 - start van de tour
15.15 – 15.45 Pauzeren bij een toko
16.00 – 16.30 terug naar Museum Sophiahof

Kosten: €20,- inclusief Indische hapjes

Reserveer jouw plek hier

Data van de fietstour

  • Zondag, 23 april 2023 (13.00 – 16.00)
  • Zondag, 21 mei 2023 (13.00 – 16.00)
  • Zondag, 18 juni 2023 (13.00 – 16.00)
  • Zondag, 16 juli 2023 (18.30 – 21.30)
  • Zondag, 13 augustus 2023 (13.00 – 16.00)
  • Zondag, 17 september 2023 (18.30 – 21.30)

Over de gidsen

Indische fietstour den haag gidsen

Roy Hambrook

Roy is geboren en getogen in Den Haag en werkt al ruim 26 jaar bij de politie. In zijn vrije tijd speelt hij padel, gaat hij graag op reis met de camper en heeft hij een vinyl verzameldwang. Hij onderging zijn eerste fietstour dwars door Bangkok, Thailand. Sindsdien slaat hij geen stad meer over zonder daar met de fiets doorheen te rijden. Op zoek naar de bijzondere verhalen, de plekken waar alleen de lokalen komen. En natuurlijk, waar de lekkerste hapjes te vinden zijn! Waarom dus niet door zijn eigen stad?

Rob van der Schoor

Rob had zijn eerste fietstour in Den Haag! Maar dat was geen Indische! Die waren er namelijk niet. Den Haag is de stad waar hij geboren en getogen is. Hij werkt nu ook al 26 jaar bij de politie. Daar kennen Roy en Rob elkaar van. Rob woont niet meer in Den Haag, maar deze stad, voor altijd verbonden aan Nederlands-Indië en het koloniaal verleden van Nederland blijft speciaal voor Rob. Rob is verzot op zijn kinderen, koken, hij schildert portretten, schrijft verhalen, doet aan yoga en geeft daarnaast ook yoga les.

Martin Hambrook

Zoals zijn achternaam al doet vermoeden, is Martin de broer van Roy. Hij heeft een grafische achtergrond en is werkzaam in de marketing & reclame. Ook hij is al vroeg besmet met het fietsvirus en heeft de nodige kilometers afgelegd. Sinds het internet is Martin bezig met de herkomst van hun achternaam en roots in voormalig Nederlands-Indië. Hij is een echte familieman en vindt het heerlijk om te koken (niet alleen Indisch). Hij is het meest gelukkig als iedereen lekker aan het eten is! Verder luistert hij graag naar muziek en runt naast zijn fulltime job samen met zijn vriendin een B&B én vergaderlocatie in het Groene hart.