5
juni
2021

Boekencafé | met Arjan Onderdenwijngaard over Multatuli Leeft in Lebak

We gaan door met de Indische Boekencafés! Op 5 juni gaat Remco Raben in gesprek met Arjan Onderdenwijngaard over zijn nieuwste boek: Multatuli Leeft in Lebak.

Boekencafé

Arjan Onderdenwijngaard woont sinds 1987 in Indonesië en volgt alle gebeurtenissen rond de Max Havelaar die in het verleden en heden hebben plaatsgevonden. Naast zijn eerder verschenen documentaire After Multatuli Left, brengt hij begin juni zijn boek over Multaluli uit.  Max Havelaar heeft bij het verschijnen in 1860 in Nederland veel stof doen opwaaien.  Maar welke rol speelde het boek in het koloniale Indië en het onafhankelijke Indonesië? Vanaf het einde van de negentiende eeuw inspireerde het de nationalisten om in opstand te komen, en tot op heden heeft het een plaats in de Indonesische cultuur. Het is verfilmd, er zijn toneelvoorstellingen van gemaakt, er wordt over geschreven en gesproken, er is zelfs een Multatuli-museum in Rangkasbitung, de oude standplaats van Eduard Douwes Dekker.

Op 5 juni gaat Remco met Arjan in gesprek over zijn boek en kunt u live vragen stellen! Net zoals de vorige keer zal het Boekencafé online plaats vinden.

Programma

Wanneer: zaterdag 5 juni, 16:00 - 17:00 uur

Locatie: online, via Zoom

Kosten: €5,-  -- Bestel direct uw kaarten