24
februari
2023

Although in Pieces Yet One met Francesca Vincentie

Op 24 februari 2023 organiseert het Indisch Herinneringscentrum in samenwerking met Francesca Vincentie '(Although) In Pieces, Yet One' - een combinatie tussen storytelling muziek en video. Door middel van verhalen en muziek onderzoekt en vergelijkt Francesca het diverse erfgoed van haar familie uit Zweden, Indonesië en Nederland. Met de nadruk op de vraag hoe de koloniale geschiedenis in deze landen de identiteit, de artistieke expressie en het gevoel van thuishoren (sense of belonging) mensen heeft beïnvloed.

(Although) In Pieces, Yet One

Het volledige optreden en muziekalbum 'Bhinneka Tunggal Ika - (Although) In Pieces, Yet One' bevat verhalen over haar familieleden gecomponeerd en verweven in muziek, veldopnames van de verschillende bezochte locaties en interviews, gemaakt met mensen die ze tijdens haar reis ontmoet. 

 

COLLABORATION

In februari 2023 gaat Francesca, samen met een paar leden van haar band uit Zweden, de videograaf JOMOYA en de spoken word artiest Sacha Verheij uit Nederland, de volgende stap van haar project zetten. In de hoop dat dit een kick off wordt van een langdurige, artistieke samenwerking met kunstenaars en gemeenschappen in Indonesië. Het is de ambitie van de groep om banden te leggen met kunstenaars uit Indonesië, Nederland en Zweden en om na te denken over vragen betreffende verbonden geschiedenis, expressie, identiteiten en sense of belonging. De samenwerking zal worden gedocumenteerd met film, foto en audio.

Na een verblijf van 2 weken in Bogor en Majalengka, zal de groep terugkeren naar Den Haag en gaan ze "Bhinneka Tunggal Ika" - (Although) In Pieces, Yet One uitvoeren, het verhaal van de collaboration delen en de filmpjes uit Indonesië vertonen.

Listen to Francesca on Spotify
Livesession: https://www.youtube.com/watch?v=IyDzj7s_mAc 
Social Media:
@Francescavincentie

 

Programma:
19.00 Inloop

19.15 Begin performance
20.15 Korte pauze
20.30 Q&A en video’s 
21.00 Einde
 

Kaarten: €15. Kaarten zijn hier te koop.

 

(Although) In Pieces, Yet One
Francesca Vincentie