9
januari
2020

30 dagen op zee | Super Thursday

Vind je het lastig om het VeleHanden project '30 dagen op zee' online in te vullen? Kom dan bij ons langs op 9 januari in Museum Sophiahof. Onze vrijwilligers van het Kenniscentrum helpen jou met het invoeren van de gegevens van passagierslijsten.

Kenniscentrum IHC

Wat is '30 dagen op zee'?

'30 dagen op zee' is een interactieve website waarop bezoekers informatie kunnen vinden en toevoegen over de naoorlogse repatriëring van de Indische gemeenschap van Nederlands-Indië/Indonesië naar Nederland (1945-1968). Naast algemene informatie worden ook de passagierslijsten van de repatriëringsschepen en – vliegtuigen toegankelijk gemaakt als ‘Collectie Repatriëringslijsten’, voor zover ze bekend zijn. 

Op de site is het ook mogelijk de reis van Nederlands-Indië/Indonesië naar Nederland te beleven aan de hand van routes op de wereldbol, reisverhalen en beeldmateriaal. Voorts bestaat de mogelijkheid te zoeken op naam van passagiers en schip. 

Lees hier meer over '30 dagen op zee'. 

Het VeleHanden project

Om zoveel mogelijk passagierslijsten te kunnen ontsluiten, heeft het Kenniscentrum IHC een VeleHanden project aangemaakt. VeleHanden.nl is een crowdsourcingplatform. Ofwel, een platform waarop erfgoedinstellingen de kans krijgen hun archieven en collecties te verrijken met behulp van publiek en vrijwilligers. Meedoen aan het VeleHanden project helpt ons dus op een hoog tempo veel gegevens te verwerken. Al meer dan 157 personen hebben zich tot nu toe aangesloten bij '30 dagen op zee'! Maar, wij zijn er natuurlijk nog lang niet en hebben daarom jouw hulp hard nodig. 

Help mee

Meld je direct aan voor 9 januari

Datum: 9 januari 2020

Tijd: Vanaf 13:15 tot 17:00. 

Locatie: Museumcafé in Museum Sophiahof, Sophialaan 10 in Den Haag

Kosten: Gratis.
Na het invullen van de gegevens op VeleHanden.nl kun je gratis de tentoonstelling 'Vechten voor vrijheid' bekijken. 

Uiteraard staat er koffie/thee en spekkoek voor je klaar! 

Let op: Neem jouw laptop en/of tablet mee naar het Museumcafé zodat je direct gegevens kunt invoeren. Onze vrijwilligers begeleiden jou stap-voor-stap. Wifi is bij ons aanwezig.