Indië in multiperspectief

Indië in multiperspectief

Het Indisch Herinneringscentrum streeft ernaar in haar educatieve producten het verhaal van Nederlands-Indië, de gedeelde geschiedenis tussen Indonesië en Nederland, vanuit verschillende kanten te belichten. Voorbeelden hiervan zijn onze publiekspresentatie Het Verhaal van Indië en de strip De TerugkeerDe strip De Terugkeer bevat een katern met opdrachten waarmee je als docent met multiperspectiviteit aan de slag kunt.

Momenteel werkt het IHC met verschillende partners onder de noemer ‘Indië in multiperspectief’ aan een nieuw educatief programma. Een onderdeel daarvan is het voor het onderwijs toegankelijk maken van diverse bronnen (o.a. foto’s, interviews, brieffragmenten, spotprenten), die verschillende thema´s, kanten en standpunten belichten over deze geschiedenis, in het bijzonder de periode van de Japanse bezetting en dekolonisatieoorlog. 

Bent u docent, wilt u meedenken, heeft u vragen of wilt u op de hoogte worden gehouden? Neem dan contact op met onze educator Ardjuna Candotti via e-mail of bel 026-3639103.