Ontstaansgeschiedenis

Ontstaansgeschiedenis

Welkom bij het Indisch Herinneringscentrum.
Herbeleef hier in woord en beeld
de ontstaansgeschiedenis.

Op 8 november 2007 is de oprichting van het Indisch Herinneringscentrum een feit. Bestuurslid Winnie Sorgdrager onderstreept het belang daarvan.

Terwijl het bestuur van het Indisch Herinneringscentrum stevige onderhandelingen voert over de toekomst van landgoed Bronbeek, het aandeel daarin van het herinneringscentrum en de samenwerkingsmogelijkheden met Museum Bronbeek, krijgt de nieuwe organisatie steeds meer gestalte.

 

In relatief korte tijd beginnen de contouren van drie grote projecten van het Indisch Herinneringscentrum zich af te tekenen.
 

In 2010 plukt het Indisch Herinneringscentrum de vruchten van alle inspanningen tot dan toe. Drie grote projecten zijn klaar om getoond te worden aan het publiek, elk op hun eigen wijze. Bekijk impressies van de goedbezochte presentaties van 'Het Verhaal van Indië', 'De Terugkeer' en 'Indië in Oorlog'.

Wat vinden zij ervan?

Zanger en auteur Ernst Jansz vindt het belangrijk dat de educatieve strip 'De Terugkeer' er is.

 

 

Adriaan van Dis, auteur en lid van het Comité van Aanbeveling van het Indisch Herinneringscentrum, laat zich zeer positief uit over de komst van het Indisch Herinneringscentrum en de realisatie van

Erry Stoové, voorzitter van het Indisch Herinneringscentrum, vertelt wat de realisatie van het Indisch Herinneringscentrum voor hem persoonlijk betekent.

Annemieke van Bockxmeer, destijds bij het NIOD projectleider van het VWS-programma Erfgoed van de Oorlog, geeft aan wat de toegevoegde waarde van het Indisch Herinneringscentrum is.