Educatie

Educatie

Het Indisch Herinneringscentrum vertelt over de gedeelde geschiedenis van Nederland en Indonesië vanaf ca. 1900 met nadruk op de Tweede Wereldoorlog en dekolonisatie

 

Tegen deze achtergrond kun je met je leerlingen historische en hedendaagse thema's bespreken, zoals: 

- oorlog en vrede; 
- herdenken en herinneren; 
- migratie en integratie; 
- vooroordelen en discriminatie; 
- diversiteit;

Dit vind je terug in onze educatieve programma's en lesmateriaal. 

Indië in multiperspectief

Multiperspectiviteit is het uitgangspunt van onze educatieve projecten. Momenteel werkt het IHC onder de noemer ‘Indië in multiperspectief’ aan nieuwe educatieve programma's, trainingen en producten, waarin de meerstemmigheid van deze gedeelde geschiedenis van Nederland en Indonesië centraal staat. Zie hier. Het IHC zoekt voortdurend de aansluiting bij het onderwijs in Nederland. We wisselen geregeld met docenten van gedachten over het onderwijzen van de geschiedenis van Nederlands-Indië en de ontwikkeling van lesmateriaal. Wil je als docent ook betrokken zijn bij dit thema, neem dan contact met ons op!

Impressie onderwijsprogramma Koloniale Sporen In Mijn Buurt

"Alles haakt in elkaar tijdens dit project. De leerlingen interviewden niet alleen, ze ontdekten koloniale sporen uit andere landen in hun eigen stad. Ze waren onder de indruk van de verhalen die ze hoorden. Ook mijn blik op dit stukje geschiedenis is erdoor veranderd."  - Docent Montessori Lyceum Amsterdam

Koloniale Sporen In Mijn Buurt is een samenwerking tussen het onderwijs, St. In Mijn Buurt, Indisch Herinneringscentrum en Educatiestudio.

 

 

Onze educatieve projecten worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds met middelen uit de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de Nederlandse Loterij.


 

 

 

 

 

Praktische informatie

Heb je vragen, wil je materiaal bestellen, op de hoogte blijven, of heb je tips?
Bel 070 200 25 00 of mail naar educatie@indischherinneringscentrum.nl