TENTOONSTELLING - KOPI SUSU

19 nov 2017 tot 11 feb 2018

TENTOONSTELLING - KOPI SUSU

Vanaf 19 november 2017 kunt u de fototentoonstelling Kopi Susu van fotografe Rosa Verhoeve bezoeken.  

Kopi Susu
In 1957 propten Rosa’s ouders Indië in een paar hutkoffers en maakten zij, als onderdeel van de laatste grote repatriëringsgolf, de gedwongen oversteek naar Nederland. Meer dan vijftig jaar later reisde Rosa in omgekeerde richting naar Indonesië, als start voor haar foto project Kopi Susu (koffie met melk in Bahasa Indonesia). In Kopi Susu zoekt ze de dynamiek op tussen Aziatisch en Europees, fictie en geschiedenis, overgeleverde familieverhalen en eigen ervaringen. Zo geeft ze haar bestaan als kind van twee werelden opnieuw vorm en verwijst Kopi Susu niet naar een onveranderlijk verleden, maar is het een tijdloze, imaginaire ruimte geworden.

Publicatie
Kopi Susu verschijnt ook als publicatie. De publicatie kwam tot stand dankzij een succesvolle crowdfundingscampagne via Voor De Kunst.

Fotokroniek
Op 16 november vertelt Rosa Verhoeve tijdens Fotokroniek in Pakhuis De Zwijger Amsterdam over het maakproces van haar project Kopi Susu: van het idee tot het daadwerkelijke fotoboek als eindproduct. Hoe kwam ze op het idee voor het project? En welke do’s en don’ts leerden ze tijdens het maken van het boek?
Aanmelden hier.

De tentoonstelling Kopi Susu kwam tot stand in samenwerking met het Indisch Herinneringscentrum. Kopi Susu is van 19 nov. 2017-11 feb. 2018 te zien in Museum Bronbeek, Arnhem.