Het Jaarverslag 2013 van het Indisch Herinneringscentrum staat online.

2013 stond voor het Indisch Herinneringscentrum in het teken van zowel het initiëren van nieuwe projecten als het verdiepen en vernieuwen van reguliere activiteiten. Het Indisch Herinneringscentrum heeft met beide handen de digitale ontwikkelingen aangegrepen om oude verhalen in een nieuw digitaal jasje te steken. Vooral op educatief terrein heeft het Indisch Herinneringscentrum nieuwe wegen ingeslagen door bijvoorbeeld het (laten) ontwikkelen van een iPad-applicatie voor het Indische verhaal: Code-R. Code-R is een project van de Anne Frank Stichting waarbij bijzondere oorlogsverhalen verteld worden. Het Indisch Herinneringscentrum nam het Indische verhaal voor zijn rekening.

De Tijdmachine met een online toepassing op Facebook is een andere innovatieve manier waarmee het IHC jongeren kennis wil laten maken met de Indische geschiedenis. Ook is er een start gemaakt met een mobiele en interactieve tentoonstellingom over de geschiedenis van Nederlands-Indië: de Wereld Express. Een van de hoogtepunten in 2013 was het project dat het IHC samen met Stichting Herdenking Birma-Siam Spoorweg en Pakan Baroe Spoorweg (SHBSS) uitvoerde. Aanleiding was het gereedkomen van de Birma-Siam spoorlijn 70 jaar geleden.

Het is maar een greep uit de vele activiteiten die het Indisch Herinneringscentrum in 2013 uitvoerde. Download het Jaarverslag 2013 voor het complete verhaal.

Download hier het Jaarverslag 2013 (pdf, 449 kB)