Indische Salon

Indische Salon

Indische Salon
“Inhoudelijke bijeenkomsten in Indische sfeer''

Indische Salons zijn bijeenkomsten gekoppeld aan een Indisch thema dat aansluit bij het jaarthema van de nationale Indiëherdenking. Het jaarthema voor 2017 is Verhalen Over Leven en gaat over de onbegrensde kracht van verhalen, over de mens achter de geschiedenis. Over hoe persoonlijke verhalen van zowel overlevenden als zij die tijdens de Japanse bezetting van Nederlands-Indië het leven lieten, doorleven in de huidige en komende generaties. Verhalen Over Leven belicht het onsterfelijke karakter van verhalen. Het laat zien dat, ondanks de verwoestende impact van oorlog, de verhalen van mensen overleven.

Het is belangrijk dat het inhoudelijke programma van de Indische Salon die u wilt organiseren raakvlakken heeft met de gedeelde geschiedenis van Nederland en Indonesië, toen en nu. Ook van belang, is dat het thema aansluit bij de kerndoelen van het Indisch Herinneringscentrum. Voor elke salon wordt nieuw publiek uitgenodigd, passend bij de locatie en het thema.

De salon draait om samenkomen in een ongedwongen sfeer, met inhoudelijke gesprekken, muziek, kunst of theater en natuurlijk een hapje en een drankje. Het zijn verrassende bijeenkomsten in een informele setting met maximaal rond de 80 personen.

De salon is er voor iedereen die geïnteresseerd is: jong en oud, Indisch en niet-Indisch. Iedereen is van harte welkom. 

In onze agenda vindt u de data van de al geplande Indische Salons. In ons archief kunt u terugkijken welke Salons er zoal zijn geweest.

Wilt u zelf een Indische Salon organiseren of hebt u een idee over een thema of onderwerp? In de toolkit via deze link vindt u meer informatie over de voorwaarden voor het organiseren van een Indische Salon.

Heeft u na het lezen van de toolkit nog vragen? Neem dan gerust contact op via: info@indischherinneringscentrum.nl 
of per telefoon: Suzanne Rastovac, 026-364 60 37

Heeft u na het lezen van de toolkit geen vragen meer? Dan kunt u hier het aanmeldformulier invullen.

De Indische Salon is onderdeel van een gezamenlijk programma van het Indisch Herinneringscentrum en de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 en wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.