Indische Salon 'Thuis in beeld'

15 aug 2016

Indische Salon 'Thuis in beeld'

Op maandag 15 augustus vindt er in het World Forum in Den Haag de Indische Salon Thuis in Beeld plaats als onderdeel van de Indiëherdenking! Bent u er ook bij? 

Indische Salon Indiëherdenking
De Indische Salon staat op 15 augustus in het teken van het thema “Oost west, thuis best?” waarbij we in het bijzonder stilstaan bij de landelijke fotocampagne Thuis in Beeld. In de aanloop naar 15 augustus hebben we mensen van alle leeftijden gevraagd foto’s in te sturen met een verhaal over wat 'thuis' voor hen betekent. Met de campagne brengen we het ongrijpbare gevoel van ‘thuis’ in beeld.

Voor de Indische Salon delen drie uitgekozen personen hun foto’s en verhaal met het publiek. Pamela Pattynama (Emeritus bijzonder hoogleraar Koloniale en Postkoloniale literatuur- en cultuurgeschiedenis en auteur van Bitterzoet Indië) geeft tijdens deze Indische Salon een beeldanalyse van de drie geselecteerde foto's. Moderator Wim Manuhutu leidt de middag.

De Indische Salon is onderdeel van het middagprogramma van de Indiëherdenking en is vrij toegankelijk.

Fototentoonstelling Thuis in Beeld
Alle inzendingen worden geëxposeerd in de hal nabij Europe 1 en 2 en is de hele dag tussen 10:00 en 17:00 te bezichtigen.  

Tijd Indische Salon: 15.15 – 16.45 uur
Locatie: zalen Europe 1 en 2, World Forum

Tijd fototentoonstelling: 10:00 – 17:00 uur
Locatie: De hal nabij Europe 1 en 2, World Forum

World Forum: Churchillplein 10, Den Haag