7
april
2019

Café Riboet: ms Oranje

Verhalen over het passagiersschip ‘Oranje’ staan centraal tijdens Café Riboet - ms Oranje op zondagmiddag 7 april 2019. Met als speciale gasten dichteres Ellen Deckwitz, schrijfster Inez van Loon en Miss Riboet. Café Riboet is een samenwerking tussen het Indisch Herinneringscentrum en Riboet Verhalenkunst. Deze editie vindt plaats in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam. Kom ook!

Café Riboet | MsOranje

 

Ellen Deckwitz

 

Kom ook live op het podium vertellen over uw band met de Oranje en beleef de theatrale, filmische, poëtische en muzikale verbeelding door Riboet Verhalenkunst en gasten. Ook vertellers die een bijdrage hebben geleverd aan de online ‘Verhalenvanger’ van Het Scheepvaartmuseum komen aan het woord.

Programma Café Riboet, zondag 7 april:

  • 13.30 uur inloop
  • 14.00 uur aanvang programma (incl. pauze)
  • 15.30 uur napraten met hapje & drankje en aansluitend gelegenheid om de tentoonstelling op eigen gelegenheid te bezoeken 

Dit evenement is een programma bij de tijdelijke tentoonstelling ‘ms Oranje | Koers gewijzigd’, die nog tot en met 18 juli 2019 in Het Scheepvaartmuseum is te zien.

meneer1

Wendy Ripassa en Elsbeth Vernout van Riboet Verhalenkunst interviewen in voorbereiding op 7 april bij het Indisch Herinneringscentrum de heren Bernd Cornelius (boven) en Chris Burki (onder) over de impact van de reis met de ms Oranje. Over kind zijn aan boord, voor het eerst voet aan wal zetten in Nederland en meer.

t


De levensloop van de Oranje is bijzonder; het schip nam tijdens zijn leven verschillende rollen en gedaanten aan. Van luxe droomschip eind jaren ‘30 gebouwd voor de lijndienst tussen Nederlands-Indië en Nederland, naar hospitaalschip tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog ‘repatrieerden’ talloze personen met de Oranje van Indonesië naar Nederland op weg naar een nieuw ‘thuis’. De tentoonstelling belicht zowel de geschiedenis van het schip als persoonlijke verhalen.

Kosten: €14,- inclusief koffie met spekkoek, drankje en hapje na afloop en museumentreebewijs.

Locatie: Het Scheepvaartmuseum - Kattenburgerplein 1 - 1018 KK Amsterdam

Aanmelden: bestel ticket(s)

Met dank aan het VSB Fonds, het ministerie van VWS en het BGLfonds.